Verslag van DuurSamen Zoetermeer 7 oktober 2017

In het weekend van 6 t/m 8 oktober vond de eerste editie van DuurSamen Zoetermeer plaats. Op vrijdagavond werd gestart met het Initiatieven Gala. Ruim 60 mensen van allerlei burgerinitiatieven, gemeente en politieke partijen waren aanwezig. De catering was perfect verzorgd door vrijwilligers van de stichting Iedereen een Maaltijd. Het Zoetermeerfonds en de initiatievenmakelaar vertelden over hun doelstellingen. Marije van den Berg van Whiteboxing presenteerde de uitkomsten van het onderzoek dat ze in opdracht van de gemeente heeft uitgevoerd.
Zaterdag was het Nicolaasplein omgetoverd tot heus festivalterrein met meer dan 25 deelnemers in tenten en kramen. Helaas was het weer de grote spelbreker. Daar stond tegenover dat de bezoekers die het weer trotseerden zeer geïnteresseerd waren. Wethouder Robin Paalvast maakte de winnaars bekend van de wedstrijd om de glasbakken in Zoetermeer op te fleuren.
Zaterdag en zondag was er ook weer de mogelijkheid om bij inwoners binnen te kijken en te zien en horen wat ze al gedaan hebben om hun eigen woningen te verbeteren.
Het weekend werd op zondagavond afgesloten in het Stadstheater. Na de vertoning van de documentairefilm “Onderstroom” werd nog in een forum nagepraat met onder andere de maker en een van de hoofdrolspelers uit de film.