Artikelen

Voedselbomen adopteren!

Adopteer een boom!

Voor het voedselbos Geuzegroen in de Nieuwe Driemanspolder kun je jonge bomen adopteren. Daarmee help je de financiering en de totstandkoming van het voedselbos, groeit er een band tussen (jonge) bomenplanters en het groene voedselbos en wordt er een bijdrage geleverd aan de verduurzaming van Zoetermeer.

Klik afbeelding voor informatie over Voedselbos Geuzelgroen.

Rookalarm!

Houtrook is ongezond!

Bij ongunstige weersomstandigheden of een slechte luchtkwaliteit blijft rook langer hangen. Met een stookalert roept het RIVM mensen op om dan geen hout te stoken. Dit kan gezondheidsklachten bij mensen in de omgeving voorkomen.

Klik afbeelding voor informatie op het RIVM.

In gesprek blijven met de samenleving

Een duurzamer Zoetermeer maakt in gesprek blijven met de samenleving noodzakelijk.

DuurSamen heeft als doel onderkoepelend te werken, met gezamenlijke inspanning op een gericht doel en thema. Dit houdt in dat DuurSamen actief met verschillende partijen om de tafel gaat zitten en het gezamenlijk doel en de thema’s voor de komende jaren formuleert. Hierbij is het van belang dat elke organisatie werkt vanuit zijn eigen kracht en activiteiten en DuurSamen enkel fungeert als stroomlijning en verbinding van deze.

Dammen is een ingewikkeld spel. Om te winnen moet je nadenken over zo veel mogelijk volgende zetten en tegenzetten. Je dient na te denken over verschillende scenario’s, over doelmatig damstenen verplaatsen om je doel te bereiken, over de ‘enen’ en ‘nullen’. Computerprogramma’s kunnen tegenwoordig dergelijke ingewikkelde probleem aanpakken én oplossen. Schaken is ingewikkelder dan dammen. Door de verschillende soorten stukken neemt het aantal scenario’s toe; er zijn meer ‘enen’ en ‘nullen’ nodig. Maar het probleem is niet meer dan ingewikkeld, want het aantal scenario’s is eindig, dus oplosbaar.

Klik afbeelding voor het volledige artikel

Noa in het nieuws!

Noa stond afgelopen weken in de schijnwerpers!

Met groot artikel afgelopen week in het Algemeen Dagblad vertelt zij over haar motivatie, haar ervaringen en ambities voor de toekomst!

Klik afbeelding voor het volledige artikel!

Gerealiseerd door WordPress Inspiro WordPress thema door WPZOOM