Video’s

De Hans-Haring Lezing 2022

10 oktober 2022 hield DuurSamen de jaarlijkse Hans Haring-lezing. Deze keer was het thema van de lezing: “Duurzame waarde van bomen.”

De lezing werd verzorgd door Marga Witteman van Urgenda en Astrid van Beek van voedselbos Geuzegroen.

Verkiezingsdebet 2022

Op 10 maart 2022 organiseerde DuurSamen in het CKC in Zoetermeer een politiek debat naar aanleiding van de gemeenteraadsverkiezingen. Bijzondere element was het Afvalreferendum dat gelijktijdig werd gehouden.

Centraal thema in het debat was ‘Structurele samenwerking met de gemeente tot stand brengen om de bewustwording over de duurzaamheidsproblematiek én een gezamenlijke aanpak in het klimaatbeleid te realiseren’. Dirk-Jan Keijser leidde het debat in goede banen en Peter Vergers gaf een toelichting op zijn onderzoek naar Afvalbeleid in vergelijkbare steden

De Hans-Haring Lezing 2021

In oktober 2021 organiseerde VNVZ samen met  DuurSamen Zoetermeer samen met haar partners een geslaagde tweede Hans-Haring lezing.

Bekijk de video voor de lezing verzorgd door Herman Wijffels.

De eerste manifestatie

Op zaterdag 17 oktober 2017 organiseerde DuurSamen Zoetermeer samen met haar partners een geslaagde manifestatie.

Bekijk de video voor een impressie van deze dag!  

Conferentie Greenteam Zoetermeer

Op vrijdag 29 oktober werd het Alfrink College in Zoetermeer omgetoverd tot een plek voor een klimaatconferentie. Jongeren uit heel Zoetermeer kwamen samen om te praten, leren en te debatteren over de klimaatcrisis.

In de video hiernaast op Youtube vinden jullie een impressie van deze zeer geslaagde conferentie!